2011. február 7., hétfő

Utazas es Hong Kong 1 blikk utan

Megerkeztunk!!
Az ut nem is volt olyan felelmetes, mint amit vartam. Bazsi egy hos volt..en mar kevesbe.
Bp-Helsinki meg nem hosszu, 2 oras ut volt csak. Azt vegigjatszottuk, eszegettuk konnyeden. Aztan viszont egy nem vart fordulat: 2 es fel oras csuzsas..Helsinki repteren varakozva. Szerencsere Bazsival egy fekvos szekben elnyultunk es legalabb o elaludt. A gep teljesen tele volt! Nem volt sok helyunk, kb mint egy volan buszon. Petivel szenvedtunk rendesen a labaink miatt, de Bazsi bezzeg: 6 es fel orat aludt a 9bol!!! En kb 5 percenkent nezegettem az oramat, hogy mikor erunk mar oda, ugy fajt mindenem.
Hong Kongi repteren minden okes, csomagok megerkezven, nincs budos, nincs kanikula es 100 szazalek para, maris nyero:) Egy kedves utazasi irodas lany ad terkepet, elmutogatja, hogyan menjunk be a varosba es mar bent is talaljuk magunkat Hong Kong Centralban. Fogunk egy taxit es kb 10 perc mulva megerkezunk. Taxis nem akar atvagni, hotel a helyen, hihetetlen:) Egy Lucky house nevu magas hazban a 9-12. emelet a mi JJ Hotelunk. A szobank rendben, tiszta, szep, hatalmas nagy agyunk van, nincs zaj. Egyedul az furi, hogy a furdo es wc csak egy uveggel van elvalasztva a szoba tobbi reszetol:) tehat pl naszutasok ne itt szalljanak meg. Bazsinak nagyon tetszik ez az uveges megoldas, nonstop ki/be maszik.

Hong Kong szerelem elso latasra!! Sajnos most kepeket nem tudok feltenni, de nagyon tetszik nekunk. Azsia, de megse csupa kosz, rengetegen vannak, de megis kedvesek, es van egy erdekes hangulata. Eddig csak jo tapasztalatunk van az emberekkel. Mosolyognak, segitenek, es imadjak szoszi Bazsit. meg meg is fogdossak gyakran...aminek nem mindig orulok. Bazsi persze tesz is a nepszerusegert: mindenkivel vigyorog (meg a hosszu repulozes utan is kacaraszott a vonat utasokkal a varos fele), mutogat, tanitja nekik a "laaaampa" szot:) Az ido is jo - bar pontosan nem tudjuk, hany fok, de en ma szandiban, tegnap rovidujjuban voltunk. Rengeteget setalunk, de mar kiprobaltuk a double decker villamost is es mindjart azzal fogunk megint berobogni a centralhoz. Szoval Hong Kong bejon..NAGYON!:) Hogy miket lattunk, majd megrom kesobb, most a misterek turelmetlenek mar..

9 megjegyzés:

  1. De jó, de jó! Szerencsésen indul, szuper, várjuk a további beszámolót.

    VálaszTörlés
  2. szuper Lajcsika, nagyon örülök :)) további jó kalandozást! puszi

    VálaszTörlés
  3. Jaaajj, de sétálnék veletek én is! Sok sok képet kérek, de ezt nem is kell mondanom ugye :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök,hogy ilyen jól indul az utazásotok! Bazsi kész világutazó! Várjuk a további élménybeszámlókat!:)
    puszi

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól hangzik, ügyesek vagytok! Érezzétek jól magatokat!! Sok puszi!!
    Bea

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Nalunk is elsore szerelem volt Hong Kong! Annyira 'live' erzi magat ott az ember, az ottelokrol nem is beszelve! Ezt tetszett nekem az azsiai nagyvarosokban mindig, hogy elnek a varosok ejjel-nappal :) Legyenek legalabb ennyire jok a tovabbi benyomasok is!

    VálaszTörlés
  8. Bazsi egy hős!!! Szerezzetek további szépséges élményeket! Vigyázzatok magatokra! Pussz:Madarászok

    VálaszTörlés
  9. Jofej gyermek, hogy ilyen szepen szunnyadt! Azt megertem, hogy nem orulsz, ha fogdossak, azsiaban nehez ezt meguszni :(
    Irjaaal meeeg!

    VálaszTörlés