2011. február 14., hétfő

Meg mindig Kina es Yangshuo

(most vegre tudok irni nem csak nagybetukkel, viszont cserebe errol a geprol nem lehet kepeket feltolteni)

Ma volt az utolso napunk itt. Sajnos nem jott ossze minden, amiket kitalaltunk. Legnagyobb szivfajdalmam, hogy nem jutottunk el a rizsfoldeket megnezni Longshenbe (innen kb 200 km). Ennek legfobb oka, hogy annyira rossz volt az ido, hogy nem lattuk erdemesnek befizetni azt az igen sok penzt, hogy utana csak az esot es a felhoket lassuk. Persze mara kiderult az eg es nem is volt annyira hideg, de mar keso, le kellett volna hamarabb szervezni...lesz miert visszajonni majd:)

Viszont voltunk hatalmasat bicajozni tegnap, ami szinten jo volt, csak kozben eleredt az eso. Megneztuk Yangshuo varosat is, leszerveztuk a vonatjegyunket holnapra, kirandultunk gyalogosan a kornyeken, megmasztunk egy dombot (bar itt hegynek mondjak:)..Bazsi is elvezte, Peti nyakabol. Mivel nagyon hideg lett, ezert a szobankban futeni kell..es mivel nincs mas, ezert a legkondival..eleg bizarr, hogy ez egy nagyon oko hotel, meg a wc papirt se lehet lehuzni, hanem kukaba dobjuk (hurra, azt hittem, ettol egy eletre megszabadultam Peru utan:), es erre egesz ejjel porgetjuk a villanyszamlajukat a legkondivel futessel..hat ez van, nem fogunk dideregni.

Ami elegge meglepett minket, hogy sokkal dragabb Kinanak ez a resze, mint vartuk. Lehet, hogy azert, mert ez a legturistasabb videk. De a leginkabb akkor hordultunk fel, amikor ma delutan bambusz raftolni szerettunk volna kb 1-2 km-t a kozeli folyon es ezert 150 Yuant (kb 4500 ft) kertek. Pofatlansag, nem is mentunk cserebe. Szerintunk Bazsi nem is banta:)

Holnap indul a vonatunk Guilinbol Hanoiba. Ugy neztuk, hogy nem kell majd leszallnunk a vietnami hatarnal, hurra.`soft bed` kategoriaju jegyeket vettunk, a legjobbat. Majd onnan megint jelentkezunk - remelem, meg kedden.

Ja, es meg azt el szerettem volna meselni, hogy miert is valasztottuk ki ezt a videket Kinabol. Regota nagy kedvencunk a `Szines fatyol` (Painted Veil) cimu film Somerset Maugham regenye alapjan, ami itt jatszodik. Nagyon szep film, gyonyoru helyszinekkel.

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok,
    Továbbra is veletek járunk gondolatban. Nagyon szép vidéken jártok a képek alapján és tök jó, hogy Bazsi is ennyire élvezi. Látom igazi látványosságok lettetek :)Szerintem most már kérjetek pénzt a fotózásért :)
    Puszi

    VálaszTörlés