2011. február 15., kedd

Kinabol Vietnamba vonaton

Megerkeztunk Hanoiba.

Nem volt leanyalom az ejszakai vonatut, nem is szamitottunk ra...mondjuk ennyire szarra sem. pedig arban veri az osszes repjegyunket!

Yangshuobol busszal mentunk el Guilinbe, mert eleg sok idonk volt, csak delutan 3kor indult a vonatunk. Nagyon szervezett a palyaudvar, de valoszinuleg egy ekkora orszagban ennyi emberrel mashogy nem is lehet. Szepen terelgettek az embereket, hogy ki merre menjen, leterni tilos. Persze a morozus, pasinak kinezo kinai MAV-os neni arca is felderult, amikor Bazsi ramosolygott:) Igazabol nem bantuk ezt a torodest, igy legalabb biztosak voltunk benne, hogy nagy baj nem erhet.

A vonatunk is kellemes volt: 4 szemelyes kabin 2 emeletes aggyal. Szerencsere nem csatlakozott hozzank senki. Bazsi bejarta a kabint, aztan sajnos rajott, hogy van `kinti vilag` is, azaz a folyoso. Gyorsan oszebaratkozott egy szimpi fiatal sraccal is, akivel legalabb egy picit tudtunk beszelgetni is. Az ellenorok egy mukkot nem beszeltek angolul, semmit nem tudtunk meg toluk. Ha kommunikalni akartak velunk, akkor hoztak egy elore legyartott kartyat, amin par nyelven le volt irva, hogy mit akarnak. Pl hogy 5 perc mulva szalljunk le Nanningban este 8-kor, mert kotelezo piheno van...Szerencsere a csomagjainkat gondosan bezartak a kabinba. Ejjel 3 korul ertunk a vietnami hatarra. Azt hittuk, nem kell majd atszallnunk, de nem igy lett. Pedig Bazsi epp a legmelyebb almat aludta...Velunk egyutt osszesen 7en utaztunk a vonaton (es hozza kb 5 ellenor). A vietnami vonat finoman szolva is egy fos volt. Nagyon budos, nagyon mini hely, nagyon fapados. A kinaival ossze sem hasonlithato..Gyorsan meg is orultunk, hogy a tovabbi celallomasokra repulni fogunk majd. Szegeny Bazsi eleg rossz neven vette ezt a maceralast, alig akart felebredni. Pedig a hataror bacsik nagyon kedvesek voltak. Jo sokat kellett neki utana enekelnem, hogy visszaaludjon. Sajnos Vietnamba sem vart minket egybol 28 fok, ugyhogy kicsit meg faztunk is a futetlen vonaton. Petinek nem hasznal az amugy is napok ota tarto kohogesen, nekunk nincs semmi bajunk Bazsival.

Bazsi aztan majdnem egeszen Hanoi-ig aludt, mi nem igazan.

Szerencsere a szallasunk kozel az allomashoz, ugyhogy idegyalogoltunk. Ugyan a szobank meg nem volt kesz, de nagyon kedvesek voltak velunk, adtak egybol teat, Bazsi felfedezhetett 2 labon mindent a recepcio kornyeken, otthagytuk a cuccokat es szetneztunk egy picit. Hanoi belvarosa nem tul nagy, konnyen bejarhato. Nekunk nagyon tetszik. Kicsit Bangkok, de azert megsem, kicsit kaotikus, sokan vannak, de nem zavarnak, Bazsit termeszetesen mindenki imadja..meg volt, hogy egy lany az utcan nemcsak megfogdosta, de meg is puszilta..

Setaltunk a to partjan, Bazsi is vandorolhatott kedvere.

Aztan delutan kicsit pihentunk a szallason, este pedig vacsoraztunk, elinteztuk a Ha Long obol turankat csutortok-pentekre, vettunk Bazsinak pelenkat, elveztuk a nyuzsit.

Bazsi persze attol meg hogy utazik, nem gyoz ujdonsagokkal meglepni minket. Azutan, hogy megtanult lepcsozni Yangshuoban, ma rajott, mire valo a kilincs es a zipzar. Egyiket se mutattuk neki direktbe! Klassz, meg 1 fokkal nehezebb ra vigyazni:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése