2011. február 18., péntek

Hanoi

Meg mindig Hanoi, a Halong obolbe tett kiterovel egyutt a 4. napunk (ebbol kettot toltottunk itt).
Jol erezzuk magunkat itt, bar be kell vallanom, alaposan megfaztunk Petivel. Szerintem meg a vonatozas okozta, az itteni nedves, hideg ido pedig csak rontott a helyzeten. Peti kohog, nekem meg faj a torkom. Bazsi jol van:) Egy picit csunya a szeme, de kamillazom rendesen.

Megneztuk a kotelezoket, de Hanoiban talan nem is ezek a legfontosabbak, hanem inkabb a hangulata. Nagyon erezheto a francia hatas az epuleteken, nehol talalni francia feliratot, a regi hidat pedig Eiffel tervezte. De azert tagadhatatlanul Azsia. Rengeteg utcai kis kajalda, ahol mini muanyag szekeken ucsorognek az emberek mindenfele ismeretlen etelt nyammogva..na sajna ezeket total kihagyjuk most, hogy meg a lehetoseget se adjuk meg valami bacinak. (majd irok arrol, hogy mennyi `lemondassal` jar, ha az ember egy 1 evessel utazik, de rajottunk, hogy tobb a pozitivum:)

Milllllllllio a motoros. Eloszor persze mi is csak vartunk es vartunk, hogy amikor majd kevesebben lesznek, akkor atmegyunk a zebran! De azt varhatod!!!:) Sose fognak megallni..Ugyhogy el kell indulni, es ugyis atersz. Mivel a kocsi es busz mar sokkal nagyobb ur, mint a motoros, ezert oket illik atengedni. De a motor es bicaj ki tud kerulni. Kaotikus, de megse borzalmas:)
Dugok persze vannak..ma pl attol, mert nem fert el egymas mellett 2 kocsi es 2 motor egy szuk 1 savos utcaban.

Mivel a jardak - ha egyaltalan leteznek - nagyon keskenyek es felallnak ra a motorok, ezert eleg nehez babakocsival kozlekedni. Sokkal konnyebb itt a babahordozoval csavarogni. Bazsi ezt nem mindig elvezi mar, mert nem lat ki belole, pedig itt aztan lenne mit nezni. Ezert sokszor inkabb Peti nyakaban ucsorog.

Itt persze lehet jokat enni. Jo, ma este muszaj volt pizzaznunk, de azert ettunk itt finom springroll-t, meg gyomberes csirket, meg sult tesztat, meg rakot, meg gorogdinnyet, meg mindent:) Bazsi szerencsere mindenevo, szereti meg a rizst is, ugyhogy nincs vele gond.

Holnap repulunk tovabb Kozep-Vietnamba, Hoi Anba. Onnan jelentkezem majd.

Ovaros


liftben

Ho Chi Minh Mauzoleum elott

keskeny hazak mindenhol

1 megjegyzés: