2011. február 15., kedd

Miket eszunk?

Igen, ez egy erdekes tema. Anna kerdezte, bar bevallom, amikor ezt irta sms-ben, hogy irhatnek a kajakrol, akkor nem ertettem, mit kerdez, hiszen nem kajakoztunk itt:)

Kinaban foleg az elejen nem volt nagy szerencsenk, pedig nagyon vartuk mar az igazi finom kinait! Hong Kongban amugy sem tul olcso enni. Direkt elmentunk helyi kajaldakba, kiprobaltuk a rizspapirba gongyolt rakot es husit, de eleg semmi ize volt, csak a szojaszosz dobta fel. Aztan meg megprobaltuk a dumplingot is (husos gomboc) sok tesztaval, de a le, amiben uszkalt, ismet semmi izu volt.

A legfinomabbakat mindenkeppen Yangshuoban a szallasunkon ettuk, de az direkt nyugatiaknak is finom izvilagot probalt nyujtani, tehat tulajdonkeppen nem tudom, ettunk-e igazinak nevezheto kinait:) ja igen, Hong Kongban az utcankon biztos: palcikarra tuzdelt kis husgombocokat, amiket elottunk sutottek meg. Nagyon finom volt.

Bazsinak hoztunk bebieteleket otthonrol, amiket akkor szoktunk neki adni, amikor 1. nem evett aznap rendesen a mi kajankbol, 2. nem tudjuk ugy idoziteni az aznapi beosztast, hogy normalis idoben ebedeljunk/vacsizzunk. Meg van par ilyen otthoni konzerv kaja, de amugy direkt szoktunk olyan helyeken is enni, ahol tud sultkrumplit enni, vagy csirkefalatokat (pl Meki), de igazabol izlik neki a helyi kaja is..meg a picit csiposet sem kopi ki:) Rizs pedig barmennyi mennyisegben johet.

Minden reggel es este kap egy adag tapszert, ez az igazi reggeli/vacsija, mint otthon is. Hoztam neki mosogatoszert es szivacsot is, es felforralt vizzel minden nap fertotlenitem is az uvegeit mosogatas utan. A tapszert csak ihato flakonos vizbol csinalom meg neki.

Marhahusos teszta

2 megjegyzés:

  1. Remélem, Vietnámban jobban fognak ízleni az ételek, mi rosszat sosem ettünk! :)

    VálaszTörlés
  2. Mi is szeretjuk az itteni kosztot:) Az arait meg kulonosen..sokkal olcsobb, mint Kina!

    VálaszTörlés