2011. február 24., csütörtök

Saigon egy delutan utan

Itt is vagyunk, utolso allomasunkon: Saigonban. Innen mar csak a Mekong deltat megyunk el megnezni (remelem), utana szombaton vissza Guangzhou (Canton, Kina), es onnan vonattal Hong Kong, ejjel pedig haza.
Sajnos itt sem szereti a gep a kartyamat (remelem, nem lesz ezzel gond otthon, `csupan` 2 es fel het ut kepei vannak rajta..), ezert Hoi An kepeket nem tudtam feltolteni.

Na, de megkerkeztunk Saigonba!! Olyan erzes, mintha most erkeztunk volna meg a Tavol Keletre igazan, mert itt tenyleg paras meleg - sot inkabb hoseg van. Petinek nagyon tetszik, nekem is (a meleget leszamitva:)
Saigon elso latasra sokkal fejletteb, mint Hanoi. Itt porog az elet, megy a business, millioak az utcan, meg tobb motoros, mint Hanoiban. A szallasunk jol bent van a varos kozepen, konnyen elerunk parkokat, ahol epp labtengoztak a helyiek (nem tudom, ez e a helyes kifejezes, Szolnokon emlekszem, igy hivtak a fiuk a suliban:)..bar itt valami tollas labdafelevel jatszak.
Van itt egy jo nagy felhokarcolo is, epp ralatunk az ablakunkbol. Felfedeztuk a nagy piacot (itt van nem messze tolunk), a Notre Dame-ot, az operat, a folyot. Ettunk pho levest is vegre, Bazsinak izlett csak igazan:) Olyasmi, mint a husleves, csak persze mas fuszerekkel es sok rizstesztaval. Az en nagy adag levesemnek tobb, mint a felet befalta.


Belefutottunk mar a KPMG-be is:)
Ettunk egy borzalmas jegkremet, aminek a fele a kukaban landolt Bazsi hatalmas bombolesevel kiserve. De utan ki lehetett engesztelni egy kis csokis cheesecake-kel.
Holnap talakozunk Csabival (egyetemi evfolyamtarsam, itt angol tanar) Addig is joejt, jo hosszu volt ez a nap is, reggel 5.30kor keltunk a repcsi miatt.

ebedszunet a parkban

ebed az uton

pho leveseink

a motoros is pihen neha

vannak egy paran

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése